| 09.06.2018. ПО СВЕТОТ

Засега не е познато како спасувачите знаеле дека бебето е оставено во ѓубре, ни каде се наоѓа неговата мајка. Новороденчето кое е оставено во депонија го спасила група мажи кои го пронашла бебето во куп ѓубре.

Спасувачите останале занемени кога во кеса пронашле бебе кое давало знаци на живот, не плачело, пишува Дејли мејл.

После неколку минути на новороденчето укажана му е медицинска помош, а снимката за спасување почна да се врети на социјалните мрежи. Бебето кое било замотано во пластична кеса, спасувачите рекле дека само со чудо го спасило.

 
 

Спрема коментарите на социјалните мрежи, овој страшен настан се случил во западна Африка. Ова не е првпат бебе да биде оставено во депонија, но ретко се случува да преживее. Детето имало голема среќа.

(103)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени