1 грам тежок 25 милијарди долари

Кој е најскапоцениот и највреден материјал во целиот свет? Погледнете за да дознаете што е тоа и зошто е толку вредно... 21.06.2018. Ливадџија

Да објасниме – Трговски војни

Тарифите може да се искористат како добра алатка да се заштити домашната индустрија или да се наштети

19.06.2018. Ливадџија

Што е полошо за тебе: шеќерот или мрсното?

Со декади, слушаме како не е здрава мрсната храна за нас, ама од скоро слушаме и како

07.06.2018. Ливадџија

Кратка интересна историја за Коза Ностра

Најстрашните криминали извршени или поврзани со италијанската мафија Коза Ностра.

05.06.2018. Ливадџија

Ненормалниот план да се изгради планина во Холандија

Ако по нешто е позната Холандија, освен лалињата, кломпите, каналите, кафе шоповите и слично, е тоа дека

31.05.2018. Ливадџија

Зошто Швајцарија е најбезбедната земја во случај на трета светска војна…

Неутрален како Швајцарија, значи да не си дел од ЕУ, да не си дел од НАТО, и

29.05.2018. Ливадџија

10-те најмоќни тенкови во светот

Погледнете ја ексклузивната листа на 10-те најмоќни тенкови во светот!

24.05.2018. Ливадџија

Најневеројатните куршуми на свет

Погледнете ги најневеројатните куршуми во светот! Ова е листа од 10 најстрашни и насмртоносни муниции кои ги

22.05.2018. Ливадџија

Зошто Страдивариус виолините коштаат милиони?

Многу музичари ги преферираат овие 300 годишни инструменти, прашањето е дали всушност навистина вредат толку?

17.05.2018. Ливадџија

Моќен говор за луѓето кои секогаш се жалат

Руди Франциско е момак кој одржува мотивациони говори. Овојпат како тема ги зема луѓето кои секогаш се

15.05.2018. Ливадџија

Ова ќе се случува во наредните милијарда години…

Земјата веќе е стара милијарди години. Ако земеме во предвид дека и човештвото или нашите потомци ќе

10.05.2018. Ливадџија

Што ако имаше само 100 луѓе на целиот свет?

Глобалната популација понекогаш е доста тешка работа да се разбере. За да се прикажат работите поедноставни, како

08.05.2018. Ливадџија

Зошто нема да најдете ниту една голема бела ајкула во некој аквариум

Има неколку големи аквариуми низ светот, вклучувајќи го и оној во Џорџија кои имаат големи бели ајкули,

01.05.2018. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени