Биткоин манијата и егзистенцијалната криза на криптовалутата

По подемот, падот и поставувањето на инвеститорите буквално на работ, биткоинот се чини дека влегува во период на релативно мала стабилност, според експертите, пишува Ројтерс. Глобалниот бран од регулации доведе до колапс во обемот на трговијата. Рекламите на криптовалутите исчезнаа од добрите веб-страници, и биткоин повеќе не доминира во пребарувањата на Read more

30.04.2018. Ливадџија

Дали Гадафи ја финансирал изборната кампања на Никола Саркози

Прашањето што денес истражниот судија му го поставува на поранешниот француски претседател Никола Саркози е дали неговата

20.03.2018. Ливадџија

Зошто е Трамп кукавица кога треба да му се спротивстави на Путин?

Белата куќа на Доналд Трамп брзо одговара на разните светски предизвици. Единствен исклучок е рускиот претседател Владимир

19.03.2018. Ливадџија

Војната во Сирија и грешките на Западот

Војната во Сирија, која влезе веќе во осмата година, е уште еден случај за историчарите чија специјалност

15.03.2018. Ливадџија

Словачка – земја со „мафијашки структури“?

Словачка по убиството на истражувачкиот новинар Јан Куцијак влезе во длабока криза на доверба и идентитетска криза.

06.03.2018. Ливадџија

Што всушност се случува со блокадата на американската влада

Стотици илјади државни службеници во САД денес не мораа да отидат на работа бидејќи сојузната влада е

22.01.2018. Ливадџија

Мојот е поголем од твојот

Зарем дојдовме до оваа состојба. Вакво прашање си поставија многумина по неодамнешното јавното „мерење“ на големината на

10.01.2018. Ливадџија

Да се руши или да се дислоцира не е единствениот избор за „Скопје 2014“

Дали може да го искористиме тој кичест, наперчен, нагласен слој на „Скопје 2014“ пред да го отфрлиме?

10.01.2018. Ливадџија

Протестите во Иран и влијанието врз борбата за превласт на Блискиот Исток

Според експертите, продолжувањето на антивладините демонстрации, може да има далекусежни последици, не само за Иран, туку и

04.01.2018. Ливадџија

За корените на полскиот пркос во ЕУ

ЕУ против Полска ја активираше нуклеарната опција, опција која беше воспоставена со надеж дека самиот нејзин драконски

27.12.2017. Ливадџија

Трамп ќе си продолжи како што си знае

Првата година од мандатот на Трамповата администрација помина релативно подносливо. Меѓутоа, место за оптимизам за 2018 -

26.12.2017. Ливадџија

Зошто Македонија сеуште има второ име?

Macedonia gained independence over 25 years ago. Its name has still not been resolved FOR almost a quarter

24.12.2017. Ливадџија

И Дедо ти Мраз тежок за кандисвање стана!

И сега стартоваме јако со предновогодишни забави. ,,Dream team” или ,,Тимот кој победува”. Лицемерие на велико?! В

17.12.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени