Дали би поддржале легализација на проституција?

Во Македонија проституцијата е казнива со закон и за оние кои се бават со неа и за оние кои ги користат услугите. Сепак најстарата професија на светот како што популарно е наречена е присутна секаде, па и кај нас, во форма на нелегална трговија и услуги. Ако утре се покрене прашањето

Read more

05.09.2017. Ливадџија

Дали бракот е застарена и нефункционална институција?

Ни се чини дека се повеќе во Македонија, па и во светот, провејува ставот на поединци дека

31.07.2017.

Дали екстерното тестирање на учениците во Македонија е добра мерка?

Како една од реформите која ги спроведе владата на ВМРО ДПМНЕ и која беше една од оние

30.06.2017.

Дали постои полова рамноправност во Македонија?

Заложбите и законските регулативи се тука, но дали на дело и во секојдневието постои полова рамноправност во

26.05.2017.

Дали би поддржале поставување на странци на чело на македонски институции?

Македонија со децении се мачи да се крене за здрави нозе и да изгради нормално и функционално

23.04.2017.

Дали поддржувате во Македонија да се воведе смртна казна?

Затворите во Македонија се повеќе од преполни, капацитетите се тие, а секојдневно се носат и нови осуденици.

03.04.2017.

Дали треба да се легализира марихуаната во Македонија?

Владите низ светот имаат потрошено декади и милијарди во борбата против дрога. Меѓутоа, постојат многумина кои веруваат

20.02.2017.

Дали имаме подобар јавен здравствен систем и услуги од пред 10 години?

Сите ги користиме услугите во јавното здравство, дали ја поддржувате тезата дека целокупниот здравствен систем и услугите

17.01.2017.

Реално ли е да очекува ВМРО ДПМНЕ 63 пратеника?

Впечатокот кој го има оставено лидерот на партијата, Никола Груевски е дека секогаш оди на “сигурно“ во

08.12.2016.

Ќе успее ли стратегијата на СДСМ да привлече албански гласови на следните избори?

Созреа ли времето во Македонија да има граѓански/народни партии каде ќе има членови од различни етникуми, кои

18.11.2016.

Повеќе е подобро? Имаме ли квалитетно високо образование?

Бројот на државни и приватни универзитети во Македонија надмина над 20, додека само оваа година се отворија

02.11.2016.

Воведување на мензи во основните училишта под надзор на вработен нутриционист?

Колку се грижиме за здравата исхрана на децата? Голем број на училишта во Македонија немаат свои мензи,

01.10.2016.

Идните пратеници во Собранието на Р.М. да мораат да исполнуваат одредени услови?

Дали сметате дека сегашните и претходните состави на Собранието на Р.М. се или биле профили на луѓе

31.08.2016.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени